Uczniowie naszej szkoły wzięli udział w warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez firmę Nestlé Professional w ramach III edycji konkursu GARDEN GOURMET® Young Culinary Cup – wydarzenia promującego kreatywność, innowacyjność oraz pasję do kuchni roślinnej.
W dniu 15 października 2025 r. odbyły się warsztaty kulinarne prowadzone przez Pana Łukasza Jończyka – Doradcę Kulinarnego Nestlé Professional. Uczniowie z dużym zaangażowaniem uczestniczyli w zajęciach, poznając nowe techniki kulinarne oraz inspirujące sposoby wykorzystania produktów roślinnych.
Marka GARDEN GOURMET® oferuje szeroką gamę roślinnych alternatyw dla mięsa. Produkty te są łatwe w przygotowaniu i doskonale sprawdzają się jako baza dań głównych, a także składnik wrapów, sałatek czy burgerów.
Udział w warsztatach był pierwszym etapem konkursu. Kolejnym wyzwaniem dla naszych uczniów będzie przygotowanie autorskiego dania i przesłanie zgłoszenia do organizatora. Z niecierpliwością oczekujemy na wyniki i trzymamy kciuki za zakwalifikowanie się do półfinału!













