Podsumowanie trzeciej edycji konkursu EAT THE BEST, LEAVE THE REST

Podsumowanie trzeciej edycji konkursu EAT THE BEST, LEAVE THE REST

W dniu 14 listopada odbyło się podsumowanie trzeciej edycji konkursu EAT THE BEST, LEAVE THE REST, organizowanego w ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania, którego wyniki są następujące:

1 miejsce – Maja Mazur i Szymon Danielak z klasy 3lg
2 miejsce – Michał Bernat i Robert Golec z klasy 4tg
3 miejsce – Nikola Łuka z klasy 4 tg

Wyróżnienia otrzymali:

Dominika Lis i Julia Dmowska z klasy 5st,
Brajan Mohamed z klasy 1 lgi,
Anastasiia Kransoperova z klasy 2tgh,
Maja Sławińska z klasy 1lpb,
Natalia Perycz z klasy 5tg,
Patryk Kazimierczak z klasy 2tst

Podsumowaniu konkursu towarzyszyły warsztaty na temat: Dieta to nie tylko kalorie.
Podczas prelekcji poruszony został między innymi temat energetyków i dieta dla mózgu, czyli co jeść, aby być lepiej skupionym.

Tematykę przybliżyły nam panie dietetyczki z Poradni Odchudzania i Odżywiania Symetria w Siedlcach

Po warsztatach nastąpiło wręczenie nagród przez Pana Dyrektora, o łącznej wartości ponad 1000 zł, które ufundowali sponsorzy: Właściciel sieci sklepów Topaz, Restauracja Smakowity Zakątek, firma Vege, Poradnia Odchudzania i Odżywiania Symetria, siłownia Xtreme Fitness Gyms.
Następnie zainteresowani uczniowie mogli skorzystać z bezpłatnej analizy składu ciała wraz ze wskazówkami dietetycznymi.

Organizatorzy akcji: p. Milena Gajewska, P. Aneta Jędrychowicz, p. Monika Pawluk