„Szef dla Młodych Talentów”
o projekcie
Mikser Kulinarny
Dnia 10 lutego uczniowie z klas 3tg i 2tg uczestniczyli w Mikserze Kulinarnym z cyklu "Szef dla Młodych Talentów", organizowanym przez MAKRO Cash and Carry Polska. w Warszawie. W programie zawarty był edukacyjny pokaz kulinarny "Surf ‘n’turf, czyli mięso w połączeniu z owocami morza" poprowadzony przez Kasię Daniłowicz, szefową i właścicielkę restauracji "Olszewskiego 128” we Wrocławiu, wyróżnioną tytułem "Kobieta Szef" Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017. Kolejnym elementem spotkania były warsztaty z przedsiębiorczości, poprowadzone przez Malkę Kafkę, właścicielkę sieci restauracji "Tel Aviv Urban Food". Ciekawą atrakcją okazała się również prezentacja Zespołu ds. Grupy Klientów HoReCa w Makro, pt. "Odkrywamy smaki i testujemy produkty".

fotoreportaż

czytaj więcej